Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Buitenlandse investeerders willen hun vastgoed in Turkije houden!

16.02.2021

Buitenlandse investeerders willen hun vastgoed in Turkije houden!Real Estate International Promotion Association (GİGDER) heeft de resultaten gepubliceerd van het veldonderzoek genaamd "Concurrentie en Inspiratie: Heroverweging van de toekomst van vastgoedinvesteringen in Turkije" die tot doel heeft de motivaties en verwachtingen van buitenlandse vastgoed kopers en investeerders in Turkije te leren kennen. Het onderzoek, met 410 deelnemers uit 48 verschillende landen, is uitgegroeid tot het meest uitgebreide werk dat op dit gebied is gedaan en houdt de pols van investeerders die onroerend goed in Turkije hebben gekocht.

Uit het onderzoek blijkt dat 92,7% van de deelnemers er de voorkeur aan geeft hun vastgoed te behouden. De andere opmerkelijke resultaten zijn dat de gemiddelde duur van het vastgoedbezit 5,7 jaar is, en dat slechts 1 op de 4 buitenlandse burgers, die in Turkije investeren, ernaar streeft het Turkse staatsburgerschap te verwerven. Dit betekent dat buitenlandse kopers in onroerend goed investeren door vertrouwen in Turkije te hebben. Ook is het Turkse staatsburgerschap niet de enige factor die hun investeringsbeslissing bepaalt. De gemiddelde waarde van alle soorten onroerend goed die door de deelnemers worden gekocht is 161.500 USD, en de gemiddelde waarde van flat/appartement is 150.750 USD.

Buitenlandse investeerders vertrouwen de Turkse vastgoedmarkt!

GİGDER Voorzitter: "Buitenlanders vertrouwen op de Turkse vastgoedmarkt"

Het veldwerk van het onderzoek werd uitgevoerd door AGB Global marktonderzoeksbureau met de deelname van 410 internationale investeerders uit 48 landen in 8 talen. Bij de evaluatie van de resultaten zei GİGDER voorzitter Ömer Faruk Akbal: "Buitenlandse kopers brengen gemiddeld 2,8 maanden/jaren door in Turkije, en het gemiddelde aantal gekochte eigendommen is 1,66. Met andere woorden, ondanks alle ongunstige ontwikkelingen op de wereldmarkt, vertrouwen buitenlanders op de Turkse vastgoedmarkt."

"Naast de maandelijkse en jaarlijkse gegevens van vastgoedverkopen aan buitenlanders door TUIK en de ervaring van professionals in de sector, motiveert het ontbreken van een veldonderzoek GIGDER tot het uitvoeren van onderzoek dat de tendensen, voorkeuren en besluitvormingsmechanismen van buitenlandse investeerders in Turkije op een wetenschappelijke basis analyseert. We hebben elk aspect van de markt in detail geanalyseerd en belangrijke strategieën gemaakt op basis van vergelijkende analyse. Als GİGDER, zullen we doorgaan met het delen met het publiek van de toekomstige delen van dit onderzoek, waar we zeer opvallende resultaten hebben bereikt in lijn met ons doel om de routekaart te tekenen voor de komende tien jaar in de internationale vastgoedmarkt."

Bayram Tekce, Voorzitter van Tekçe Overseas en Vice-Voorzitter van GİGDER, verklaarde dat dit onderzoek, dat zij hebben uitgevoerd om betrouwbare gegevens aan de sector te verstrekken, de aandacht trok als het eerste en meest uitvoerige onderzoek van de sector. Bayram Tekce verklaarde als volgt: "Turkije is een van de 5 belangrijkste toeristische bestemmingen in de wereld. Nu mensen de sfeer van ons land proeven tijdens hun toeristisch bezoek hier, wordt Turkije ook een land van bestemming voor de aankoop van onroerend goed. Met deze studie hebben we een waardevolle bijdrage van onze klanten genomen om het merkimago van Turkije te versterken. Wij danken onze duizenden klanten die ons hun vertrouwen hebben geschonken voor hun bijdrage aan dit werk."

1 op de 10 beleggers is nu een Turkse staatsburger!

1 op de 10 beleggers is nu een Turkse staatsburger!

De belangrijkste resultaten van het onderzoek kunnen als volgt worden samengevat:

• Het aandeel van buitenlandse investeringen in onroerend goed op de wereldmarkt ligt rond de 2,6-3%, wat een waarde vertegenwoordigt van ongeveer 400 miljard dollar. In Turkije bedraagt het aandeel van de internationale investeringen in de vastgoedmarkt 10,6%, met een waarde van 6,85 miljard dollar. In 2015 bedroeg het percentage verkopen van vastgoed aan buitenlanders 1,7% in hoeveelheid. Tegen het einde van 2020 zal dit percentage 2,7% bedragen.
• Een van de belangrijkste redenen voor de toename van de verkoop van onroerend goed in Turkije in de afgelopen jaren waren de stimulansen van de Turkse regering in verband met de verwerving van het staatsburgerschap. Anderzijds blijkt uit onderzoek dat slechts 1 op de 4 buitenlandse burgers die in Turkije investeren, ernaar streeft het staatsburgerschap te verwerven. We kunnen dus stellen dat het Turkse staatsburgerschap niet de enige factor is die hun investeringsbeslissing bepaalt.
• Volgens de resultaten verklaarde 75,4% van de deelnemers dat zij het staatsburgerschap niet hebben aangevraagd of verkregen tijdens hun aankoopproces, terwijl de rest aangaf dat zij op het punt staan het staatsburgerschap in Turkije aan te vragen. 1 op de 10 deelnemers zei dat zij het staatsburgerschapsproces na de investering hadden voltooid.
• Bij de eerste aankopen ging de voorkeur vooral uit naar flats/appartementen (90,4%). Daarna volgen huizen/villa's, commercieel onroerend goed, gebouwen, studentenhuisvesting en grond te koop in Turkije. Het gemiddelde bedrag dat voor alle soorten onroerend goed werd betaald, bedroeg 161.500 USD. Flats/appartementen hebben een gemiddelde waarde van 150.750 USD.
• 57,2% van de gekochte eigendommen zijn nieuwe ontwikkelingen, 31,8% zijn in aanbouw, en 11% zijn wederverkoop eigendommen.
• Wanneer we kijken naar de percentages van de doeleinden voor het kopen van onroerend goed in Turkije door de deelnemers meerdere opties te laten kiezen, zien we dat investeringsdoeleinden bovenaan staan met 45,40% van de antwoorden, 30,50% met een korte vakantie, 27,80% met een permanent leven, 27,60% met het verkrijgen van het Turkse staatsburgerschap, 23,70% met pensioen, 13,90% met de verblijfsvergunning en 9,5% met onderwijs.
• Wanneer de investeringsdoeleinden per land worden onderzocht, zijn de percentages van de motieven van de landen om een onroerend goed in Turkije te kopen als volgt;

     • Jordanië - %89,5 van investeringsdoeleinden, %84,2 van Turks staatsburgerschap.
     • Rusland - 76,5% van korte termijn vakantie, 35,3% van pensionering, 23,5% van gezondheid.
     • Verenigd Koninkrijk - 50% van permanent verblijf en 25% van onderwijs.
     • Iran - 46,2% voor een verblijfsvergunning en 23,1% voor zakelijke/commerciële redenen.
     • Duitsland 64% voor een korte vakantie.

Om de volledige versie van het verslag te lezen, kunt u contact met ons opnemen.

Immo Nieuws8.07.2021
Hoe een onroerend goed in Turkije kopen?
26.06.2021
Feiten voor wie in Turkije wil investeren of wonen
18.06.2021
Herziening van vastgoedinvesteringen in Turkije in 3 hoofdfasen
11.06.2021
Veel voorkomende misvattingen over investeringen in onroerend goed in Turkije
10.06.2021
Hoe koop je veilig een woning in Turkije?
8.06.2021
We hebben een nieuw kantoor in Ankara!
3.06.2021
Prijsoverzicht onroerend goed - Is onroerend goed goedkoop of duur in Turkije?
10.05.2021
Hoe word ik een Turkse staatsburger als Pakistaan?
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP