Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Covid-19 en de Effecten Ervan op de Turkse Vastgoedmarkt

21.03.2020

Covid-19 en de Effecten Ervan op de Turkse VastgoedmarktHoewel Turkije behoorlijk succesvol is in de ranglijst van de strijd tegen het coronavirus (COVID-19) onder andere landen met meer dan 50 miljoen inwoners, is het duidelijk dat de effecten van het virus op de Turkse onroerendgoedmarkt en in de hele wereld.

Het Coronavirus heeft voor onzekerheid gezorgd op de Turkse vastgoedmarkt, die de laatste jaren gestaag is gegroeid. De belangrijkste reden hiervoor was het reisverbod dat op tijd werd ingesteld. Turkije was een van de eerste landen die voorzorgsmaatregelen toepaste op deze zich snel verspreidende epidemie, aangezien Turkish Airlines de titel draagt ​​van de luchtvaartmaatschappij die naar de meeste landen ter wereld vliegt. Turkije heeft vroege en krachtige maatregelen ontvangen en de toegang voor veel landen geblokkeerd. Deze situatie vertraagde de verspreiding van het virus in vergelijking met andere landen, maar zette de vastgoedmarkt onder druk.

Bayram Tekce, de voorzitter van Antalya Homes, de toonaangevend vastgoedbedrijf in Turkije, heeft verklaard dat deze situatie ook kan worden beschouwd als een kans voor de investeerders of individuele kopers.

Elke crisis is ook een kans

Bayram Tekce zei in zijn verklaring dat; "De verkoopdruk als gevolg van de plotselinge inkrimping van de vraag zorgt voor een serieuze prijsverlagingsdruk bij bouwbedrijven die financiële liquiditeit nodig hebben. Hoewel deze situatie het onderhandelingspotentieel van kopers vergroot, creëert het ook kansen voor investeerders met een hoge liquiditeit. Anderzijds biedt de schommeling van de wisselkoersen andere kansen. Vastgoedprijzen in Turkije zijn gebaseerd op Turkse Lira. Met de stijging van de wisselkoersen zijn de prijzen op USD of Euro met 10% verlaagd, hoewel de TL-prijzen hetzelfde zijn gebleven. Wanneer de wens van de verkopers om hun eigendommen voor liquiditeit te verkopen wordt toegevoegd, biedt de markt nu prijsvoordelen tot 20-25%".

Hoogwaardige Appartementen met Smart Technologie in Kepez

We zijn getuige van serieuze verkoopcampagnes op de vastgoedmarkt in Turkije van bouwbedrijven en verkopers die liquiditeit nodig hebben.

Dit 147 m² 3+1 vastgoed te koop is een goed voorbeeld. De eigenaar van dit pand is een toeristisch bedrijf dat enorm is getroffen door Coronavirus. Er is geen reiziger naar zijn hotels, maar er zijn lopende personeels- en onderhoudskosten voor de komende maanden. Hij wil zijn appartement dringend verkopen voor cashflow. De verkoopprijs was 850.000 TL en het equivalent in euro was 129.000 € op 2 Januari 2020 (1 Euro= 6.60 TL). De euro is vandaag (21 Maart 2020) gestegen tot 7.04 TL. De verkoper heeft de prijs verlaagd naar 700.000 TL, wat 99.500 € is. 100 m² 2+1 appartement bij het gebouw van de ontwikkelaar is 94.500 €. U kunt bijna een appartement met 3 slaapkamers kopen voor de prijs van een appartement met 2 slaapkamers.

Deze en soortgelijke vastgoedaanbiedingen in Turkije worden gepubliceerd op de website van Antalya Homes.

Hoe kan ik vastgoed kopen terwijl er reisverboden zijn?

TelePropertyAntalya Homes maakt met zijn TeleProperty-programma een verschil in aankopen van onroerend goed op afstand. Met TeleProperty kan het kopen en verkopen van onroerend goed eenvoudig telefonisch worden gedaan zonder fysiek in Turkije te hoeven zijn. U kunt de details lezen op de TeleProperty-pagina.

Antalya Homes biedt professionele service met haar 7 kantoren verspreid over Turkije, met een team van professionals die meer dan 20 talen spreken en 16 jaar ervaring hebben in de sector. Antalya Homes, dat sinds de oprichting duizenden eigendomsrechten heeft geleverd aan mensen uit 84 landen met "zonder fouten", zorgt er nu voor dat haar klanten dankzij TeleProperty een woning in Turkije kunnen kopen zonder hun huis te hoeven verlaten. Als je naar Turkije komt, heb je je sleutels in de hand!

Immo Nieuws13.04.2021
Frauduleuze methoden van Turks staatsburgerschap worden opgespoord
1.04.2021
Nieuwe Generatie Winstgevende Vastgoedinvesteringen: UNIVA Studentenhuisvesting
3.03.2021
Spain Homes is nu online met zijn vernieuwde gezicht!
16.02.2021
Buitenlandse investeerders willen hun vastgoed in Turkije houden!
4.02.2021
Bitcoin piekte, winst gerealiseerd in onroerend goed
28.12.2020
De vastgoed koopsgids: Istanbul in 6 talen is gelanceerd
11.11.2020
Het Covid-19-Vaccin is Klaar met de Bijdrage van Turkse Wetenschappers in Duitsland
19.09.2020
U kunt een woning kopen met cryptovaluta met slechts één klik
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP