Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Het Internationale Turkije Vastgoedbestand Verhandeling

10.11.2017

De Internationale Vastgoedbestand Uitwisseling van Turkije

Turkije is klaar voor de internationale vastgoed beursverhandeling waardoor het binnenlands vastgoed aan het buitenland kan worden verkocht. In Mei 2017 zei Nurettin Canikli, de vice-premier van Turkije tijdens een persconferentie dat banken moeite hadden om de bouw in de Turkse vastgoedmarkt te financieren. Zoekend naar alternatieven, zijn de ministers samen met de president Recep Tayyip Erdogan gekomen tot een werkbare oplossing die het groeiende succes van de industrie zou verzekeren dat zichzelf de afgelopen 15 jaar opnieuw had uitgevonden.

Ze gingen uit van het idee van de internationale vastgoedbestand uitwisseling. Certificaten zouden in plaats daarvan de sector financieren en kopers uit diverse landen komen in aanmerking om in Turks vastgoed te investeren.

Gesteund door de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS),was het tegen Juli 2017 volledig operationeel en effectenmakelaars kunnen nu aandelen verhandelen in elk vastgoed project dat de handelsgoedkeuring heeft gekregen, inclusief grondaankoop, winkelcentra of gemeenschapswoningen.

Het systeem is het eerste in zijn soort, maar het werkt net als een effectenbeurs en de instantie die het beheert, verzekert kopers en verkopers dat het zonder risico is en zich uitstrekt tot de 57 OIS-landen.

Vastgoed Certificaten (Gayrimenkul Sertifikası)

De Raad van Kapitaalmarkten (CMB) maakt de vastgoedcertificaten op, genaamd Gayrimenkul Sertifikası in het Turks. Het hele concept is om vastgoedprojecten in kleinere aandelen te verdelen om alternatieve financiering te geven aan bouwbedrijven en bouwers. Omdat het een vorm van financiering betreft, moeten aanvragers zich wenden tot de Raad van Kapitaalmarkten en Beurs Istanbul (BIST) dat is de enige en centrale vestiging voor handel in Turkije. De Raad tezamen met de BIST keuren enkel  projecten goed die in de ontwerp- of bouwfase zijn, omdat het allemaal draait rond het systeem van financiering dan verwerving.

Zowel residentiële als commerciële projecten kunnen de certificaten verhandelen via de Beurs Istanbul en beleggers met weinig spaargelden zullen veel voordelen vinden, waaronder de mogelijkheid om later de certificaten voor eigendomsbewijzen te verkopen of te verdienen met potentiële waardering omdat het vastgoed duurder wordt zodra de bouw voltooid is.

Eenheden verkocht op een veiling ziet de opbrengst evenredig verdeeld worden naar alle certificaathouders. Alternatief, als de investeerder zijn certificaten aan andere beleggers wil verkopen, kunnen ze dit op de beurs doen.

Afhankelijk van de projectgrootte en financieringsbehoeften, vertegenwoordigt elk certificaat een gebied in vierkante meters of in geldwaarden. Uitgegeven certificaten voor residentiële projecten richten zich op geldwaarden van 1 tot 200 Turkse lira's, vandaar geven ze otentiële kopers een betaalbare manier om te investeren als ze in de toekomst meer certificaten willen kopen.

De Organisatie voor Islamitische Samenwerking heeft geholpen bij het opzetten van de Turkse vastgoedbeurs, omdat certificaathouders geen renteinkomsten ontvangen. Vandaar dat binnen de richtlijnen van de Islamitische financiële principes valt. Zoals gebruikelijk bij elke andere belegging, omdat het certificaat wordt verhandeld op de beurs wisselmarkt, bestaat er geen vast inkomen.

Immo Nieuws12.10.2019
Het Liefdesverhaal van Mexico tot Antalya
6.10.2019
56e Antalya Golden Orange Film Festival Antalya Begint op 26 Oktober
17.9.2019
Directe Charter Vluchten Starten van Antalya naar India
12.9.2019
Antalya is de 10e Meest Bezochte en Geprefereerde Stad ter Wereld
27.8.2019
Waarom Investeren in Turks Vastgoed?
23.7.2019
Antalya's Architecturale Textuur van Vroeger tot Nu
18.7.2019
Is het Kopen van Vastgoed in Turkije een Goede Investering?
13.7.2019
Turkije: 7de land om te Leven en Werken over de Wereld
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP