Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

De Turkse Economie en de Vastgoedmarkt in 2018

19.2.2018

De laatste jaren is Turkije een ontmoeting met de turbulente tijden na een mislukte 2016 staatsgreep, evenals een reeks van verwoestende terroristische aanslagen. Echter, in 2017, het land teruggestuurd met stijl een ledereen was verbaasd over wat ze zouden kunnen bereiken ondanks de hindernissen geconfronteerd.

Dit alles vraagt zakelijke beleggers en onroerend goed speculanten om te vragen wat voor 2018 in petto. Belangrijker is hoe de economie en de vastgoedmarkt zal uitvoeren.

Te voorspellen, het is de moeite waard te kijken naar een aantal van de prestaties in 2017 om te laten zien hoe veel van een goede start, de Turkse economie heeft.

De Economische Prestaties van Turkije in 2017

• Buitenlandse directe investeringen eindigden het jaar op 7,4 miljard USD
• FDI uit Europese landen steeg met 2,4% jaar-op-jaar
• Turkije zal naar verwachting een jaarlijkse groei van 7% registreren voor het jaar
• De productie van ruwstaal steeg tot een recordtempo van 37,5 miljoen ton
• De uitvoer steeg met 10,2% tot 157 miljard USD
• De Borsa Istanbul brak records naar een all-time high te bereiken
• De huizenverkopen stegen met 5,1%, terwijl de verkoop aan buitenlanders steeg met 22,2%
• Turkije's toeristische omzet steeg 18,9% 26,3 miljard USD.
• De turkse economie is de snelst groeiende van alle de landen van de G20

Turks Middellange-Termijn Programma - 2018 tot 2020

Dus, met een massa van stellaire prestaties in 2017 evenals duidelijke richtlijnen op de gebieden die ze nodig hebben om aan te pakken, veel voorspellen hoe de turkse economie zal uitvoeren in 2018. Bloomberg heeft al aangehaald dat Turkije een aantrekkelijke samenvoegen markt naast Mexico.

De turkse regering is ook in verwachting van 5,5% groei, dat zal gebeuren vanaf de diensten, industrie en agrarische sector alsmede een verwachting dat het toerisme cijfers kon terugkeren naar eerdere record-brekende statistieken. Op een punt, de toerisme-industrie werd de zesde best presterende in de wereld.

Hoewel het gemakkelijk zou zijn om te schilderen een utopisch beeld, Turkije heeft nog steeds uitdagend werk voor de boeg als ze willen bereiken met hun 2023 visie plan van een van de best presterende economieën in de wereld. De middellange-termijn programma voor 2018 tot en met 2020 richt zich op de gebieden van de economie die minder goed presteren.

Per jaar geproduceerd door de Ontwikkeling van het Ministerie, goedgekeurd door het parlement en met een drie-jaar outlook, de MTP zal zich concentreren op de werkloosheid, het tekort en, nog belangrijker, de inflatie, waarvan de Vice-eerste Minister Mehmet Simsek heeft gezegd is de top van hun lijst van prioriteiten in 2018.

İnflatie: Het doel inflatie voor de turkse economie in 2018 is 7%, een afname op het huidige tarief van 9,5%. Aanpassingen van belastingen, het monetaire beleid en begeleide verwacht wordt dat de prijzen om hen te helpen dit te bereiken. Ze zijn ook het voorspellen van de stabiliteit in de nieuwe turkse lire de invoerprijzen te hulp.

Werkloosheid: Een van de belangrijkste problemen aan te pakken is de huidige werkloosheid van dat ze streven naar het beperken van 10,5%. Zij zal zich richten op hoogwaardige werkgelegenheid en de kwaliteit van de beroepsbevolking om dit te bereiken.

Wat zaken doen investeerders en onroerend goed speculanten verwachten van de sector in 2018?

De Turkse Onroerend Goed Markt in 2018

Een belangrijke bijdrage aan de economie is de woningbouw, en de rebound zag in 2017, kan zo weer gebeuren in 2018.

Eerder de Turkse regering heeft een aantal prikkels om te helpen de onroerend goed sector in het aantrekken van buitenlandse investeerders, en deze omvatten de VIP-Turquoise-kaart systeem evenals vrijstelling van het betalen van BTW, volgens specifieke voorwaarden.

In 2017, buitenlanders gekocht 22,234 huizen, en een van de meest populaire gebieden voor hen was de oostelijke Zwarte Zee wijk dat zag een duizelingwekkende stijging van 155% jaar-op-jaar, voornamelijk uit het Midden-Oosten kopers.

De districten van Istanbul en Antalya zagen ook een toename van buitenlandse aankopen en alles wijst erop dat deze stroom van buitenlandse inkomsten blijven in 2018 gezien de uitstekende wisselkoers tussen de nieuwe turkse lira en een andere valuta.

Een ontwikkeling om naar te kijken is oproepen door experts te laten vallen van het vereiste aankoop van onroerend goed limiet voor het burgerschap van 1 miljoen USD. De wijziging van de wet, aangenomen in januari 2017, werd verwelkomd door een aantal, maar veel haalde de vereiste investeringen op het bedrag te hoog is, en de overheid moet lager dit bedrag voor het aantrekken van meer belanghebbende partijen.

Immo Nieuws12.12.2018
In Aanbouw Onroerend Goed zijn nu Beschikbaar voor Turks Staatsburgerschap door Investering
1.12.2018
Het Digitale Tijdperk Van de Eigendomsakte Begint in Turkije
12.11.2018
Waarom Luxe Onroerend Goed Internationale Kopers Aantrekt in Kalkan
29.10.2018
'S Werelds Grootste Luchthaven; Int. Luchthaven Istanbul Geopend
1.10.2018
Ons Kantoor in Spanje is Geopend voor Zaken
24.9.2018
Trabzon Homes Kondigd de Opening aan van Eigen Trabzon Homes Website
19.9.2018
Vereenvoudigde regelgeving op weg naar Turks staatsburgerschap
8.8.2018
Tekce Overseas SA Nieuw Lid van de Turkse en Spaanse Kamer van Koophandel
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP
Werken Bij Ons? Welkom!