Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

We keep working at home!

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Het Digitale Tijdperk Van de Eigendomsakte Begint in Turkije

1.12.2018

Het Digitale Tijdperk Van de Eigendomsakte Begint in Turkije

Een eigendomsakte in Turkije wordt een Tapu genoemd, wat een officieel en juridisch document is om de eigendomsrechten van een eigendom te bewijzen. Er zijn verschillende soorten eigendomsaktes in Turkije, afhankelijk van het type woning. Na het eenvoudiger maken van het ontvangen van eigendomsaktes voor buitenlanders, begint nu het tijdperk van de digitale eigendomstitels.

De Minister van Milieu en Urbanisatie, Murat Kurum, heeft de presentatie bijgewoond in het kader van de Nieuwe Periode Digitale Eigendomsaktes waarin belangrijke uitspraken gedaan werden over het nieuwe digitale eigendomsakte systeem. Terwijl hij sprak over de innovaties en voorschriften, benadrukte de heer Kurum diverse voordelen van deze nieuwe innovaties. Deze innovatie brengt dynamiek in de eigendomsaktes en het vereenvoudigt het delen van informatie.

Het verschil tussen de oude en nieuwe aktes is als volgt:

• De nieuwe eigendomsakte bestaat uit 3 secties voorzien van vastgoedinformatie, informatie over de eigenaar en informatie         betreffende de registratie.
• Het bruto en netto gebied van de architecturale projecten wordt getoond op de nieuwe eigendomsakte.
• Een identificatienummer wordt aan elk eigendomsbewijs gekoppeld. Dankzij dit identificatienummer kunnen we alle informatie achterhalen, vanaf de allereerste gegevens tot de actuele informatie over het eigendomsbewijs.
• Het aandeel van de eigenaar van de obligatie in het stuk onroerend goed en de oppervlakte van elk van de aandelen wordt opgenomen in de nieuwe eigendomsaktes.
• Er zal een QR-code systeem zijn in plaats van de opmaak straten en grenzen. We kunnen direct toegang tot het pakket verkrijgen door deze QR-code te lezen en nauwkeurige informatie verkrijgen via het wereldwijde geo-identificatie systeem en locatie van het onroerend goed.
• Het informatiegedeelte van de vorige eigenaar en huidige eigenaar wordt verwijderd uit de nieuwe eigendomsaktes.

Voordelen van de nieuwe eigendomsaktes:

• De nieuwe eigendomsakte, gedecoreerd met Selçuklu motieven, bevat geen onnodige informatie.
• Er zal éen identificatienummer zijn voor elke eigendomsakte in plaats van een Provincie-, Regio-, Wijk-, Blok-, Kavel- en onafhankelijk sectienummer. Het geeft directe toegang tot alle informatie van het onroerend goed met 1 identificatienummer.
• Dankzij de QR-code bekomen we toegang tot alle informatie over de eigendomstitel door het scannen met de mobiele telefoon of tablet.

Wat is een QR Code?

QR (Quick Response) code is een speciale matrix barcode die kan worden uitgelezen door middel van camera's van een mobiele telefoon of tablet. QR-codes kunnen worden gebruikt om een tekst of gegeven aan gebruikers te tonen, om een URL te openen, om een contact op te slaan in een adresboek of om SMS berichten te versturen.

Hoe te Gebruiken / Scannen een QR Code?

Dankzij het nieuwe eigendomsakte systeem, voorzien met Selçuk sterren en motieven, kunt u alle informatie bereiken met éen enkele klik. Eerst dient u éen van de gratis QR-code applicaties te downloaden op uw mobiele apparaat. Wanneer u de QR-code leest met de camera van uw telefoon of tablet, die zich onder de gebiedsinformatie op de eigendomsakte bevindt , zal het programma automatisch de QR-code herkennen en u naar de website http://parselsorgu.tkgm.gov.tr verwijzen

Immo Nieuws19.5.2020
Turkije kondigt het COVID-19 normalisatie plan aan
25.4.2020
Hoe vecht Turkije tegen COVID-19?
21.3.2020
Covid-19 en de Effecten Ervan op de Turkse Vastgoedmarkt
2.3.2020
Wintervakantie van een Week in Antalya
28.1.2020
GİGDER - Internationale Promotieorganisatie voor Onroerend goed Opgericht
1.1.2020
Een Nieuwe Reglementering: Energie Prestatie Certificaat Vereiste
14.12.2019
10 Redenen om een Vastgoedmakelaar te Raadplegen
20.11.2019
Gezondheidstoerisme in Turkije
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP