Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Internationale Scholen en Onderwijs in Turkije

19.04.2018

Ouders van kinderen uit het lager of secundaire onderwijs, evenals universiteitsstudenten die op zoek zijn naar internationale scholen in Turkije, zullen aangenaam verrast zijn door het ruime aanbod, vooral als men van plan is om zich in een van de grotere steden, zoals Istanbul, te vestigen.

Expat studenten schrijven zich vaak in in internationale scholen omdat ze een gemeenschappelijk thema hebben met andere leerlingen, en aangezien het onderwijs in lijn is met andere internationale scholen over de hele wereld, waaardoor de overgang voor de leerlingen makkelijker en soepeler verloopt.

Hoewel het Engels de primaire taal is in veel scholen, geven anderen les in een groot aantal talen, en daarom omvatten ze de achtergrond van studenten.

Het meest voor de hand liggende verschil voor iedereen die naar internationale scholen kijkt, is het prijsverschil met de lokale scholen. De voordelen zijn echter enorm zoals uitgebreidere sociale an sportieve activiteiten, kleinere klassen en een hoger niveau van onderwijs.

Bij het kiezen van een school zijn wereldwijde accreditaties van het grootste belang en worden er twee op grote schaal gebruikt.

Internationale Baccalaureaatscholen in TurkijeDit artikel bevat veel informatie over internationale scholen in Turkije.

De Internationale accreditatie voor Baccalaureaat is opgebouwd rond een specifiek model van onderwijs en leren. Het programma streeft ernaar…

• Moedig kinderen aan om onafhankelijk te Denken
• Wees verantwoordelijk voor hun eigen opleiding
• Leer vreemde talen om meer cultureel bewust te worden
• Certificering behalen waarmee ze toegang krijgen tot de beste universiteiten ter wereld.

Het model van een IB-accreditatie is gebaseerd op emotionele, sociale en academische kenmerken. Studenten toelaten om hun eigen culturele identiteit te verkennen en te vormen, evenals een individuele mening te hebben. 

Ze hebben volgende programma's:

• Kinderen van 3 tot 12 jaar: Primaire Jaren (PJ)
• Studenten van 11 tot 16 jaar: Midden Jaren (MJ)
• Studenten 16 tot 19 jaar: Diploma en Career-Gerelateerd (CG)

Op dit moment zijn er 67 internationale baccalaureaatscholen in Turkije die les geven in het Engels, Duits, Turks en andere talen. Vind hier een IB-school - https://www.ibo.org/programmes/find-an-ib-school/

CIS Scholen in Turkije

De non-profit Council of International School (CIS) is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het primair en voortgezet onderwijs. Hun missie is om studenten de vaardigheden en capaciteiten te geven om een wereldburger te worden met intercultureel begrip.

Door te focussen op mondiaal burgerschap als levensvaardigheden, moedigen ze onderzoek, discussie en actie aan van persoonlijke, lokale en wereldkwesties, evenals respect voor diversiteit binnen verschillende samenlevingen.

Het CIS is een andere accreditatie dat het leren van een tweede taal stimuleert. Ze pleiten ook voor het nastreven van een duurzame levensstijl. Momenteel hebben ze 733 scholen over de hele wereld, wat de overgang voor leerlingen van wereldwijd mobiele ouders nog gemakkelijker maakt.

27 van deze scholen bevinden zich in Turkije. 15 in Istanbul, 1 in Bursa, 3 in Ankara, 5 in Izmir, 3 in Adana. (Hier vindt u meer - https://www.cois.org)

Dit artikel bevat veel informatie over internationale scholen in Turkije.

De Beste Internationale Scholen in Turkije

Internationale Scholen in Istanbul

1. Safir Internationale Scholen, Bağcılar

Deze school is de meest bekende school voor Arabische burgers. Safir Internationale School biedt een internationaal programma op basis van Amerikaanse normen. Ze onderwijzen islamitische onderwerpen in het Arabisch en Engels. Bovendien geven ze drie talen aan studenten Engels, Arabisch en Turks. Het is heel gemakkelijk te bereiken vanuit Bahçeşehir en Büyükçekmece districten via TEM.

2. Alfayez Internationale Scholen, Bağcılar

De Alfayez Internationale School werd opgericht in juli 2015 en is de eerste geaccrediteerde Arabische school in Istanbul-Turkije, van het Turkse Ministerie van Nationaal Onderwijs. Deze school heeft studenten van meer dan 24 nationaliteiten. De instructietaal is Engels en Arabisch. Deze school is de meest bekende school voor Arabische burgers.

3. Istanbul Internationale Gemeenschap Scholen, Büyükçekmece

Dit is een van de belangrijkste internationale scholen in Istanbul. Alleen vreemdelingen worden opgeleid in deze school. De instructietaal is enkel Engels. IICS heeft 2 campussen: De Hisar Campus bij de Bosporus in Rumeli Hisar, voor kinderen van 3-9 jaar, en de Campus van Marmara met uitzicht op het Büyükçekmece-meer, voor kinderen van 3-18 jaar.

4. ALKEV Privé Scholen, Büyükçekmece

ALKEV Privé Scholen werd opgericht in 1996 in Büyükçekmece. Het is de Duitse school van Istanbul. Duits is de primaire voertaal. Ze geven ook les in het Engels.

5. MEF Internationale Scholen, Bahçeşehir

MEF Internationale Scholen is een Preschool naar rang 12 co-educatieve dag school. Deze school heeft studenten van meer dan 57 nationaliteiten. Er zijn ook 74 faculteitsleden die 17 nationaliteiten vertegenwoordigen. De hoofdschool is genesteld in de heuvels boven Ortaköy. De school heeft multifunctionele faciliteiten op een 40 hectare grote campus. De instructietaal is Turks en Engels. Ze bieden ook in het Frans en Spaans lessen. Het heeft meer dan één campus in de districten Beşiktaş en Bahçeşehir.

6. Manara Canadian Academie, Bahçeşehir

Manara Canadian Academy is een officiële afdeling van Olive Grove school in Ontario, Canada. De school biedt de studenten een geweldige en veilige omgeving om te leren en zich te ontwikkelen, waarbij Arabisch en Engels hun eerste taal zijn. Ze passen zich aan het leersysteem aan, zowel het Libisch als het Canadees Geaccrediteerd Curriculum. De school bevindt zich in Bahçeşehir.

Dit artikel bevat veel informatie over internationale scholen in Turkije.

7. Tarabya Brits Scholen (TBS), Sarıyer

TBS is de pionier in Turkije dat het Turkse nationale curriculum en het Britse nationale curriculum combineert. Alle vakken, behalve de Turkse taal- en cultuurlessen, worden in het Engels gegeven. Bij Tarabya British Schools zijn de lessen ontworpen voor maximaal 15 studenten. De school heeft 4 campussen: Tarabya Campus, Yeniköy Campus, Çengelköy Campus en Etiler Language School Campus.

8. De Britse Internationale Scholen, Sarıyer

Deze school is een van de leidende, particuliere opleidingscentra in Turkije met een zeer gewaardeerde reputatie. Hun campus, in Zekeriyaköy van Sarıyer, biedt een aangepast Engels curriculum. Ze geven ook les in het Duits, Spaans en Frans.

9. Sainte-Pulchérie Franse Middelbare Scholen, Beyoğlu

Sainte Pulchérie bevindt zich in Beyoğlu, dicht bij Taksim Street en het Frans cultureel centrum. Het educatieve team bestaat uit 50 instructeurs (63% daarvan is Franstalig en 40% van de Franse nationaliteit). Het onderwijzen van 3 talen (Frans, Turks en Engels) biedt studenten ook de kans hun opleiding af te ronden in een universiteit van hun keuze dan ook; zowel in Turkije als in het buitenland.

10. Pushkin Internationale Russisch Scholen, Sultangazi

De internationale Russische School bevindt zich in de wijk Sultangazi. Het belangrijkste doel van de school is vandaag de dag relevant: het behoud van de Russische taal, cultuur, de beheersing van de erfenis van de grote Russische geschiedenis, literatuur, muziek en andere gebieden van kennis en kunst tussen Russisch sprekende kinderen die in het buitenland wonen. Beseffend dat de studie van de Turkse taal een dringende noodzaak is voor kinderen die in Turkije wonen, zal het onderwijsprogramma zich maximaal inspannen voor een kwaliteitsstudie van het Turks samen met het Russisch en het Engels.

11. Notre-Dame de Sion Franse Middelbare Scholen, Şişli

Lycée Notre Dame de Sion Istanbul is een Franse privé-middelbare school in de wijk Harbiye, Şişli. Het instituut werd opgericht in 1856. Het toegepaste curriculum is het geaccepteerde curriculum van Franse middelbare scholen. Het onderwijs wordt gegeven in twee talen, Turks en Frans. Engels wordt als een tweede vreemde taal onderwezen.

12. Istanbul Internationale Scholen, Üsküdar

De locatie van de school ligt in een groene wijk van Çamlıca, aan de Aziatische kant van Istanbul. Deze school heeft studenten van meer dan 40 nationaliteiten. De instructietaal is Engels.

Dit artikel bevat veel informatie over internationale scholen in Turkije.

Internationale Scholen in Bursa

1. TED College

TED Bursa College is geopend sinds 2006 en heeft het Baccalaureate-certificaat. Ze geven les in het Turks, Engels en Duits en bieden kleuterscholen, lagere en middelbare scholen. Dit college heeft internationale lidmaatschappen zoals IBO (International Baccalaureate Schools), CIS (Council of International Schools), ECIS (European Council of International Schools) en Eco-Schools.

2. Privé-Scholen Emine Örnek

Emine Örnek Scholen (primair, secundair middelbare school), werd opgericht in 1998 in Bademli. De school biedt meer dan één vreemdetalenonderwijs. Het heeft internationale lidmaatschappen zoals CIS (Council of International Schools), ECIS (European Council of International Schools).

Internationale Scholen in Antalya

1. ICCA (International Community College of Antalya)

Iedereen die van plan is naar Antalya te verhuizen heeft veel keuzes, maar de ICCA (International Community College of Antalya) is de meest bekende. Ze bieden onderwijs in het Engels en het Turks; ze hebben voorschoolse, primaire en lagere secundaire cursussen op twee scholen in de regio. De school biedt een gevestigde en succesvolle opleiding voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 14 jaar.

2. TED College

TED Antalya College werd in 2006 opgericht als de lagere school. Ze geven les in het Turks, Engels en Duits en bieden kleuterscholen, lagere en middelbare scholen. Dit college heeft internationale lidmaatschappen zoals IBO (International Baccalaureate Schools), CIS (Council of International Schools), ECIS (European Council of International Schools) en Eco-Schools.

3. Antalya ISTEK Scholen

ISTEK Scholen werd opgericht in 2008. De school heeft Turkse, Engelse en Duitse opleidingen. Engelse lessen worden gegeven door Turkse leraren en native speaking Engelse leraren. De training wordt gecoördineerd door een moedertaalspreker die Engels spreekt.

Voor meer informatie over werken en wonen in Turkije, zullen onze artikelen nuttig zijn. Neem anders vandaag nog contact met ons op via e-mail, telefoon of door naar onze kantoren te gaan om met lokale vertegenwoordigers te spreken over het kopen van onroerend goed in Turkije.

Immo Nieuws13.04.2021
Frauduleuze methoden van Turks staatsburgerschap worden opgespoord
1.04.2021
Nieuwe Generatie Winstgevende Vastgoedinvesteringen: UNIVA Studentenhuisvesting
3.03.2021
Spain Homes is nu online met zijn vernieuwde gezicht!
16.02.2021
Buitenlandse investeerders willen hun vastgoed in Turkije houden!
4.02.2021
Bitcoin piekte, winst gerealiseerd in onroerend goed
28.12.2020
De vastgoed koopsgids: Istanbul in 6 talen is gelanceerd
11.11.2020
Het Covid-19-Vaccin is Klaar met de Bijdrage van Turkse Wetenschappers in Duitsland
19.09.2020
U kunt een woning kopen met cryptovaluta met slechts één klik
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP