Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Prijsoverzicht onroerend goed - Is onroerend goed goedkoop of duur in Turkije?

3.06.2021

Omdat we vastgoedexperts in Turkije zijn, is een van de eerste vragen die investeerders of kopers ons vaak stellen, of huizen in Turkije goedkoop of duur zijn. Volgens het antwoord is de volgende vraag wat de huizenprijzen volgend jaar zullen stijgen of dalen.

We zijn dus een onderzoeksproces ingegaan om u een duidelijk antwoord te geven in het licht van de huidige marktomstandigheden en onze brede ervaring in de sector. Maar eerst moet u niet alleen naar de vastgoedprijzen kijken om tot een definitief oordeel te komen, want er zijn veel parameters om de situatie te bepalen, gaande van het rendement op uw investering tot de kosten van juridische transacties.

In de eerste plaats heeft Turkije een strategische geografische positie op de kaart, deels in Azië en deels in Europa. Het is behoorlijk belangrijk omdat het buitenlanders in staat stelt comfortabel van het thuisland naar Turkije te reizen. Hierdoor is er, naast de landschappelijke schoonheden van het land, een goed opgebouwde toeristische sector waarin u vele mogelijkheden en voorzieningen kunt bereiken om aan de grote vraag te voldoen. Het betekent dat er een enorme toestroom is van mensen uit andere gebieden.

Om het belang van geografische ligging te illustreren, kunnen we zeggen dat Turkije zich in een positie bevindt waar burgers van de meeste landen elkaar kunnen bereiken. Dit betekent dus dat uw eigendom niet alleen kan worden gekocht door de burgers die daar wonen, maar zelfs door iedereen die op dit moment waar ook ter wereld woont. Als gevolg hiervan is de Turkse onroerendgoedmarkt een van de groten en moeten we de vastgoedprijzen dienovereenkomstig bekijken. We zullen de andere voordelige kanten van het land onder de vragen onderzoeken terwijl we de antwoorden geven. Laten we doorgaan.

Is onroerend goed goedkoop in Turkije? Waar zijn de goedkoopste huizen in Turkije?

Is onroerend goed goedkoop in Turkije? Waar zijn de goedkoopste huizen in Turkije?

Jawel. Vooral de laatste jaren krijgen beleggers een goede deal vanwege de aanhoudende daling van de waarde van de Turkse lira ten opzichte van de Amerikaanse dollar en euro, wat aanzet tot meer buitenlandse aankopen van onroerend goed in Turkije.

Daarnaast heeft de overheid regelgeving gemaakt over het Turkse staatsburgerschap door de inkoopprijs en de belastingen te verlagen en de btw-vrijstelling in te voeren. Al deze overheidsvoorschriften bewijzen dat Turkije al aan de kant staat van buitenlandse investeerders door de vereisten te versoepelen. De andere officiële kosten worden ook bepaald in de Turkse lira, dus ze komen meestal tegen een meer betaalbare prijs dankzij de volatiliteit van de Turkse lira ten opzichte van andere valuta's. Het deel schetst tot nu toe al een goed beeld in termen van onroerendgoedprijzen voor buitenlandse kopers, en zoals we eerder zeiden, zijn er meer parameters.

De lopende kosten van een onroerend goed, zoals onderhoudskosten, huishoudelijke rekeningen, gemeentebelasting, enz., zijn bijvoorbeeld veel goedkoper dan in de meeste Europese landen en de VS. In verband hiermee zijn de kosten van levensonderhoud in Turkije betaalbaar. U kunt een kijkje nemen op onze Waarom Turkije? en de pagina's De kosten van levensonderhoud in Turkije, waarin we deze kwesties in detail hebben onderzocht.

Kortom, eigendommen in Turkije zijn aanzienlijk goedkoop in vergelijking met Europese landen in dezelfde klasse, gezien de kwaliteit en hoge levensstandaard die het land biedt. Bovendien is Turkije een zeer betaalbaar land, niet alleen voor het kopen van onroerend goed, maar ook voor een lang leven.

Is onroerend goed duur in Turkije? Hoe duur is een villa in Turkije?

Ja, je moet iets te veel opofferen als je in een huis wilt wonen dat is ontworpen met de nieuwste technologie of een yali met uitzicht op de Bosporus in Istanbul. Hoewel betaalbare woningen in de meerderheid zijn in Turkije, zijn er ook echt dure huizen, afhankelijk van hun kenmerken en locatie.

Dit betekent echter niet dat woningen met uitzicht op de natuur of de zee in Turkije te duur zijn. Luxe zijn beschikbaar, maar eigendommen in steden zoals Antalya of Trabzon hebben lage prijzen, waardoor veel kopers het onroerend goed kunnen kopen zonder hypotheken of bankkrediet.

Dankzij onze rijke portefeuille kunnen we buitenlandse kopers een uitgebreide keuze bieden aan goedkope en luxe onroerend goed, off-plan, nieuw of wederverkoop in Turkije. U kunt veel opties voor appartementen, villa's, commerciële eigendommen en gronden te koop in Turkije vinden op onze pagina met onroerend goed vermeldingen.

Zullen de huizenprijzen in Turkije stijgen?

Ja, dat lijkt voorlopig zo, maar nogmaals, de wisselkoersverschillen in vreemde valuta kunnen een grote besparing opleveren voor buitenlandse kopers. Als we terugkijken, is 2020, ondanks alle ongunstige omstandigheden van de pandemie, de geschiedenis ingegaan als een schitterend jaar voor de vastgoedsector in Turkije door het behalen van 1 miljoen 393 duizend onroerendgoedverkopen omdat de vastgoedprijzen voor veel buitenlandse investeerders heel redelijk waren.

In 2021 zal er natuurlijk een prijsstijging zichtbaar zijn doordat de bouwkosten met meer dan 50% zijn gestegen en de hypotheekrente is gaan stijgen. Toch blijft de vraag naar woningen groot. Als u overweegt een woning in Turkije te kopen, moet u actie ondernemen voordat de prijzen stijgen.

Als u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Immo Nieuws8.07.2021
Hoe een onroerend goed in Turkije kopen?
26.06.2021
Feiten voor wie in Turkije wil investeren of wonen
18.06.2021
Herziening van vastgoedinvesteringen in Turkije in 3 hoofdfasen
11.06.2021
Veel voorkomende misvattingen over investeringen in onroerend goed in Turkije
10.06.2021
Hoe koop je veilig een woning in Turkije?
8.06.2021
We hebben een nieuw kantoor in Ankara!
3.06.2021
Prijsoverzicht onroerend goed - Is onroerend goed goedkoop of duur in Turkije?
10.05.2021
Hoe word ik een Turkse staatsburger als Pakistaan?
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP