Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Hoe Sitebeheer Werkt in Turkije?

30.03.2016

Zoals Antalya Homes meestal is de verkoop van onroerend goed aan buitenlanders, waar we voor staan vaak dezelfde vragen over het beheer van de complexen van onze klanten. Elk land min of meer dezelfde regels over het beheeren van panden. Dit artikel is geschreven om onze klanten en andere buitenlandse onroerend goed kopers te informeren in Turkije ongeveer Vereniging van Eigenaren.

Sitebeheer van de Vereniging van Eigenaren betekent "Site Yönetimi" in het Turks. Ve wordt georganiseerd door Alg.Wacht Eigendomsrecht no: 634. Wanneer iemand koopt een woning in een complex / verbinding, gaat u akkoord met de regels van het beheersplan op eigendomsbewijs ondertekening Directoraat Generaal van Kadaster en het Kadaster gehoorzamen. U kunt uw onroerend goed beheerplan vragen wanneer u uw eigendomsbewijs ontvangen. In het algemeen, beheerplan is een standaard tekst als deze is niet op maat voorbereid door constructeur.

Vereniging van Eigenaren van Complexen in Turkije

Het Opzetten en Houden Sitebeheer Bijeenkomsten

Wanneer u een eigenschap van een nieuw gebouw te kopen, goede bouwbedrijven stelt het management. Zo niet, dan moet je samen te werken met je buren. Met het oog op een beheer vast te stellen, moet een vergadering te houden te zijn door alle eigenaren van onroerend goed. Hier zijn de stappen volgens de wet;

Sitebeheer Vergaderingen | Site Yönetim Toplantısı
Bereid vergadering agenda en het uitnodigen tot Sitebeheer Bijeenkomsten Schrijf alle vakken wat er in de vergadering, zoals (oprichting site management, het selecteren van leden sitebeheer, het bepalen van onderhoudskosten in rekening, het bepalen van huismeester of beveiliging werken regels, enz.) Volgens Alg.Wacht Eigendomsrecht moeten worden besproken, mag u geen beslissing te nemen aan de vergadering als het wordt niet verklaard in de agenda en de uitnodiging. Je moet eigenaars nodigen met het ontmoeten van adres en tijd voor beide vergaderingen.

Bepaal een Datum voor de Bijeenkomst
Je moet twee vergaderdata verklaren als meerderheid van de eigenaren van onroerend goed (meerderheid 51%) de eerste vergadering niet deelneemt. Tweede vergadering kan ingesteld na 7 dagen na de eerste vergadering datum. Op de tweede bijeenkomst, de meerderheid is niet verplicht meer.

Juridische Uitnodiging
Een uitnodiging met agenda van de vergadering moeten worden geleverd aan alle eigenaren van onroerend goed. Eén exemplaar kunt u bij het complex of gebouw ingangen waar iedereen gemakkelijk kan zien hangen. Helaas volstaat. Er zijn twee manieren om uitnodigingen te leveren;
1- Deze uitnodigingen kunnen worden geleverd aan de eigenaren van onroerend goed tegen een handtekening op 'Uitnodiging Delivery vel"
2- Als de eigenschap leeg is, gehuurd door een huurder of het niet mogelijk is om te komen aan de eigenaar, moet u deze uitnodiging te sturen door "geregistreerd en beantwoorden betaald letter". Na het verzenden van brieven, houdt het register documenten voor het beheer van records die alle eigenaren echt zijn uitgenodigd.

Sitebeheer Vergaderingen | Site Yönetim Toplantısı

Eerste ontmoeting
U kunt "Besluit Book" en "Operationele Grootboek 'voor te bereiden voor de vergadering. Bereid een vel papier van de "Aanwezigheid van de zitting van document" waar elke deelnemers aan de vergadering kunnen zingen als ze aanwezig zijn op de vergadering. Als de meerderheid komt op aangegeven tijd en plaats, begint vergadering; zo niet de tweede vergadering zal bekleden.

Tweede bijeenkomst indien nodig
Meerderheid van de eigenaren van onroerend goed nummer is niet verplicht meer. Ook is er een eigenaar en als alle uitnodigingen correct zijn gemaakt, kunt u alle beslissingen zelf nemen. Alle beslissingen moeten worden genomen met de stemmen 51% van de vergadering aanwezigen.

Nadat sitebeheer is gebracht, wordt beheer toegestaan tot januari. Het is belangrijk om gedetailleerde taken bevoegdheden van manager schrijven in de beslissing boek als bankrekening openen / beheren, geven volmacht aan een advocaat, handelend op SGK (verzekeringen instantie) en Belastingdienst. Na de vergadering, moet bedienden zingen vergadering beslissingen. Het wordt vast aan de besluiten Book. Op Notaris geselecteerde Sitebeheerder krijgt zijn rechterlijke machtiging namens Sitebeheer.

Jaarlijkse Sitebeheer Vergaderingen

Elke beslissing van de sitebeheer wordt genomen in deze vergaderingen. Iedere eigenaar moet de regels en besluiten van deze vergaderingen te gehoorzamen. Deze beslissingen mogen niet in strijd zijn met de beheerplan en de Turkse aanverwante wetten.

Sitebeheers en geselecteerd en gemachtigd slechts voor een jaar. Deze bijeenkomsten moeten houden elk jaar in januari per jaar. Het is aangeraden om deze vergaderingen bij te wonen of laat u aangeboden door een van je vriend, buur of uw huurder. Uw representator kunnen ze deelnemen met onder document van de vertegenwoordiging voor de Sitebeheer Bijeenkomst;

Vertegenwoordiging voor Sitebeheer Bijeenkomst | Site toplantısı Vekaleti
Als eigenaar van ........ (schrijf blok, nummer object), geef ik de delegatie recht op ......... (schrijf hier de naam personen). Hij is bevoegd om te stemmen en te ontladen tijdens de bijeenkomsten te houden in 2016.
Uw volledige naam en handtekening

Het selecteren van de Raad van Bestuur

Bij het opgegeven tijdstip en de plaats vergadering begint na het ondertekenen van de aanwezigheid vel. In de eerste vergadering voorzitter en schrijver te worden gekozen tot matige de vergadering. Voorzitter moeten vorige sitebeheerder of de raad van de controle niet.

Vorig jaar Beheer / Auditcomité Rapporten en Ontlading

Een goede manager en audit moeten kopieën van hun verslagen voor de vergadering te hebben. Manager leest het voorgaande jaar activiteiten als een rapport naar de operators. Raad van Toezicht leden moeten hebben gecontroleerd en gezien alle kosten, de ontvangst van de betalingen, de ontvangst van de verzamelde vergoedingen voor onderhoud voor de vergadering. Een van de raad van bestuur van de controlelid leest auditrapport. Nadat beide rapporten worden gepresenteerd, wordt directeur en de raad van de controle uiteindelijk gestemd voor afscheiding van het vorige bestuur jaar en financiële status. Elke eigenaar kan vragen om de financiële verslagen en bewijzen van betaling en de kosten te beheersen vóór of tijdens de vergadering. Als u niet overtuigd van de goedkeuring van de administratie, vragen in de vergadering om het rapport te krijgen als het nog niet is geleverd. Als u denkt dat er een kosten zonder enig bewijs of financiële evenwicht niet juist is, kunt u aanspraak maken op burgerlijke rechtbank van de vrede in een maand tijd na deze vergadering. Rechtbanken controleert het auditverslag namens alle eigenaren van onroerend goed.

Het selecteren van Nieuwe Sitebeheerder en Raad van Toezicht

Nieuwe Beheerder en de Raad van controle leden zijn geselecteerd. Site beheerder kan iedereen zijn of een bedrijf. Maar de raad van de controle leden moeten van eigenaren van onroerend goed. Zij is bevoegd om alle beslissingen worden genomen op de vergadering die hij heeft als taak uit te voeren.

Aangegeven Vergadering Agenda en Dingen om te Beslissen

Alle punten die op de agenda van de vergadering werden verklaard, zal het worden besproken en opgelost in dit deel van de vergadering, zoals; algemene aanspraken, verzorgers werkplan, onderhoud vergoeding bedrag, liften, bedrijfsduur van het zwembad enz. Er kan een repairement, schilderij of aanvullende werkzaamheden in de oude gebouwen nodig. In dit geval wordt een begroting wordt vastgesteld in de vergadering. Eigenaren mogen stemmen en te accepteren deze extra kosten. Om de besluitvorming te nemen 51% van de huidige bedienden is genoeg om te accepteren als het besluit van de vergadering. Het is belangrijk om te schrijven

Vergoedingen voor Onderhoud en Bijkomende Kosten

Onderhoudskosten in rekening wordt besloten op deze bijeenkomsten en iedere eigenaar moet betalen. Als het beheer extra kosten voor het repareren of het schilderen van het gebouw vraagt betalen. Wij adviseren onze klanten nooit verzetten tegen het beheer over deze betalingen. Als u niet zeker of ze rechtmatige vragen van u, vraagt van de manager om de beslissing boek te zien waar hij schrijft. Ze moeten om te laten zien deze beslissingen. Er moet duidelijk geschreven hoeveel het zou moeten worden betaald voor eenheden en de reden. Betaal altijd tegen ontvangstbewijs met duidelijke omschrijving dergelijke;
Onderhoud vergoeding voor maart 2016
Extra betaling voor het schilderen augustus, 2017

Wij adviseren onze klanten om vooraf betalen voor 6 maanden, indien ze niet regelmatig thuis blijven. Zelfs je blijven of niet, beheerders moeten deze kosten te maken en te betalen salaris van het personeel. Het zal een goede buurt voor u om voorschot te betalen in plaats van het hebben van lange tijd schuld. Voorschot betalers zijn meestal meer geliefd dan later te betalen of niet te betalende buren.

Als u geen extra eisten betalingen of het onderhoud te betalen, zou je er zeker van zijn dat ze het uit je krijgt door het kantoor met gerechtskosten, advocaten vergoedingen en belangen. Als uw schuld is veel hoger, kan je buren beslissing om je appartement te verkopen tegen schoot van kantoor, te nemen.

Aidat | Onderhoudskosten in rekening

Turks Woordenboek van Sitebeheer en Feiten

Kat Mülkiyeti Kanunu - Alg.Wacht Eigendomsrecht
Yönetim Planı - Beheerplan
Site Yönetimi - Sitebeheer of de eigenaar Associatie
Tapu - koopakte, eigendom register document
Toplantı Gündemi - Vergadering agenda
Aidat - Onderhoudskosten
Davetiye DAGITIM Cetveli - Uitnodiging Levering Lineaal
Tebligat - Legal Uitnodiging
İadeli Taahhütlü Mektup - geregistreerd en antwoord betaalde brief
Karar Defteri - Besluit boek
İşletme Defteri - Zakelijke book
Hazirun Cetveli - Aanwezigheid van vergadering document
Çoğunluk - Meerderheid is 51% van het onroerend goed eenheden. Een persoon kan niet meer dan 1/3 van de vergadering aanwezigen stemmen in overeenstemming met de wet. Onroerend goed eenheden worden niet meegeteld in dit geval.
Site Yöneticisi - Sitebeheerder
Denetim Kurulu - Raad van Toezicht

Auteur : Bayram Tekçe

Immo Nieuws8.06.2021
We hebben een nieuw kantoor in Ankara!
10.05.2021
Hoe word ik een Turkse staatsburger als Pakistaan?
13.04.2021
Frauduleuze methoden van Turks staatsburgerschap worden opgespoord
1.04.2021
Nieuwe Generatie Winstgevende Vastgoedinvesteringen: UNIVA Studentenhuisvesting
3.03.2021
Spain Homes is nu online met zijn vernieuwde gezicht!
16.02.2021
Buitenlandse investeerders willen hun vastgoed in Turkije houden!
4.02.2021
Bitcoin piekte, winst gerealiseerd in onroerend goed
28.12.2020
De vastgoed koopsgids: Istanbul in 6 talen is gelanceerd
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP