Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Turkije Elimineert Omzetbelasting voor Buitenlandse Vastgoed Kopers

25.02.2017

Update: De verwachte wet is in werking getreden op 1 april 2017.

Het Wegwerken BTW Zal Aantrekken Internationale Vastgoedinvesteerders

Turkse parlement heeft ingestemd met de veelzijdigheid wet. Het voorziet in een vrijstelling van Omzetbelasting (BTW) van 18% voor buitenlanders investeren in vastgoed in Turkije. De wet werd goedgekeurd door het parlement op 23 Februari. Deze wet zal ook gelden voor Turken wonen en werken in het buitenland langer dan zes maanden. Buitenlanders zullen geen BTW betalen voor hun eerste huizen of kantoren in Turkije. Er is slechts één voorwaarde hier voor hen. Zij moeten hun verwerving betaling in vreemde valuta te maken en niet hun woningen te verkopen voor ten minste een jaar na aankoop. Turkije heeft ook beloofd om het burgerschap voor buitenlanders die 1 miljoen USD van vastgoed en houd deze ten minste drie jaar te kopen toe te kennen. Dit was aangekondigd in het staatsblad in Januari 12. Volgens de officiële gegevens die door Turkije Instituut voor de Statistiek (TUIK), eigendom te koop in Turkije steeg met 12,8% in de eerste maand van 2017 in vergelijking met het voorgaande jaar. Het is bedoeld om de verkoop van buitenlands vastgoed in Turkije te vergroten met deze BTW-korting gemaakt voor buitenlanders.

Vastgoed verkoop neemt elk jaar toe in Turkije, dat is een centrum van attractie voor buitenlanders met zijn natuurlijke schoonheden en het leven welvaart. Het aantal buitenlanders die houden van Turkije en hier willen wonen wordt stijgt met de dag. Verkoop van vastgoed aan de Turkse burgers zijn ook de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. De vraag naar nieuwe en prestigieuze vastgoed heeft de aandacht van de overheid trok.

BTW korting op onroerend goed in Turkije

BTW rangschikking werd gemaakt in de vastgoedsector met de beslissing van de Raad van Ministers van de Grote Nationale Assemblee van Turkije. Er werd besloten tot 8% BTW van toepassing voor de bouwprojecten die zijn gebouwd tussen 1 Januari 2013 en 31 December 2016. Deze toepassing is geldig voor de levering van de huizen met de fiscale waarde per vierkante meter tussen de 500 TL en 1.000 TL zijn. In zoverre, BTW-tarief zal worden toegepast op de datum huizen levering aan te passen bij het afleveren van huizen, dat is de vierkante meter fiscale waarde is 1.000 TL en ouder, zal 18% bedragen. Het BTW-tarief zal zijn 8% voor de residentiële projecten die een fiscale waarde tussen 1.000 TL en TL 2.000 per vierkante meter in projecten hebben, waarvan de bouwvergunning die na 1 januari 2017. 18% BTW in rekening gebracht voor de huizen die een fiscale waarde hebben meer dan 2.000 TL per vierkante meter.

Met de rangschikking gemaakt in September, het BTW-tarief voor woningen met 18% BTW-tarief bedroeg 8% tot het einde van Maart. Deze periode werd verlengd tot en met September 2017. Met deze nieuwe regeling, zijn Turkse burgers die willen een huiseigenaar verwacht grote kortingen, wanneer zij vastgoed te kopen.

Buitenlanders Zullen Geen BTW te Betalen terwijl het Kopen van een Woning

Het is makkelijker voor buitenlanders om te investeren in ons land en krijgen burgerschap. Buitenlanders die zijn vrijgesteld van BTW denominatie in het pand kunnen huiseigenaren in Turkije met grote kortingen worden. Zoals bekend, buitenlanders investeren 1.000.000 USD kan de Turkse nationaliteit meteen. Buitenlanders die vastgoed ter waarde van minder dan 1.000.000 USD kopen kunnen verblijfsvergunning krijgen voor 1 jaar en na 5 jaar van permanent wonen in Turkije een aanvraag voor burgerschap voorleggen.

Buitenlandse investeerders zullen niet betalen BTW-bedrag, terwijl de aankoop woningen of bedrijfsruimten. Een buitenlander, die 1.000.000 dollar hebben geïnvesteerd, kan een Turkse staatsburgerschap worden verleend. Nu is een nieuwe toepassing geïntroduceerd om het gemakkelijker te investeren. Resetten van de BTW zal worden weerspiegeld in de prijzen.

Buitenlanders Zullen Geen BTW te Betalen terwijl het Kopen van een Woning

Onder deze voorwaarden, de ontvanger zal direct profiteren van deze gebruik. In de afgelopen weken, heeft een buitenlandse burger die heeft geïnvesteerd USD 1.000.000 toegekend burgerschap. Buitenlanders kopen van een vastgoed in Turkije zal niet betalen BTW-bedrag met het nieuwe besluit van de Raad van Ministers. Het is een geweldige kans voor buitenlanders die zijn steeds meer geïnteresseerd in Turkije en hier te investeren. De verwachting is dat er een ernstige daling van de huizenprijzen met dit nieuwe besluit zal zijn. Dienovereenkomstig, wanneer de bouw bedrijven verkopen een bedrijf of verblijfplaats aan een buitenlandse echte persoon of bedrijf, het BTW van 18% zal worden vrijgesteld.

Panden zijn gewaardeerd met de verkoop van woningen neemt elk jaar toe in Turkije. Het is rendabel om te investeren in vastgoed in een plaats die geen enkele waarde ervan te verliezen, maar is voortdurend gewaardeerd.

In aanvulling op al deze dingen, BTW van 18% daalde tot 1 procent voor producten zoals; combiketels, glazen balkons, radiatoren, ligbaden, douchecabines, douchecabines, keukenkastjes en spoelbakken. Korting zal naar verwachting 4.500 TL op een eigenschap prijs van 300.000 TL zijn. Deze korting zal naar verwachting worden weergegeven als een daling van 1 tot 1,5% in de nieuwe vastgoedprijzen. Hoewel sommige van de gebruikte materialen in de nieuwe woningen verkocht als meubels producten zijn onderworpen aan de BTW rappels, sommige zijn niet. Het criterium is dat de gebruikte meubels moeten worden verwijderd en geschikt of niet geschikt voor gebruik in een andere woning. Bijvoorbeeld, BTW-teruggaven zijn niet gemaakt in huizen minder dan 150 vierkante meter verkocht samen met de koelkasten, ovens, afzuigkappen, vaatwassers, meubels, garderobes, televisies, kroonluchters, gordijnen. Met andere woorden de roerende goederen worden behandeld met 18% BTW.

Het is de tijd om een huis te kopen voor degenen die overwegen het kopen van onroerend goed in Turkije. Het is een geweldige kans om te profiteren van deze kortingen en wordt eigenaar van een huis in Turkije. U kunt contact opnemen Antalya Homes’ ervaren sales agents om uw droomhuis te vinden.

Immo Nieuws8.07.2021
Hoe een onroerend goed in Turkije kopen?
26.06.2021
Feiten voor wie in Turkije wil investeren of wonen
18.06.2021
Herziening van vastgoedinvesteringen in Turkije in 3 hoofdfasen
11.06.2021
Veel voorkomende misvattingen over investeringen in onroerend goed in Turkije
10.06.2021
Hoe koop je veilig een woning in Turkije?
8.06.2021
We hebben een nieuw kantoor in Ankara!
3.06.2021
Prijsoverzicht onroerend goed - Is onroerend goed goedkoop of duur in Turkije?
10.05.2021
Hoe word ik een Turkse staatsburger als Pakistaan?
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP