Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Wat is Bruto en Netto Vierkante Meter en Waarom is het Belangrijk?

27.1.2018

Experts beweren dat vastgoed nog altijd een van de beste investeringsvormen blijft. Een investering in de overzeese vastgoedmarkt wint nog elk jaar aan populariteit. Het bezit van een huis of appartement in Turkije verleidt de talrijke buitenlandse investeerders door de in verhouding lage prijzen en het lucratieve langetermijn rendement.

Zoals met elke aankoop van vastgoed waar ook ter wereld, is het echter noodzakelijk om alles in detail te onderzoeken voordat u het geld overhandigt. Er moet nagegaan worden of er een  bewoningscertificaat voor handen is, de wettelijkheid van het eigendomsbewijs en de toestand waarin het vastgoed zich bevindt. Een bijkomend aspect dat moet onderzocht worden zijn de bruto en netto vierkante meters van een potentiële woning.

Wat is het Verschil Tussen het Bruto en Netto Vierkante Meters?

Bruto vierkante meter is de hoeveelheid ruimte binnenin de woning van de grensmuren naar binnen. Externe, bruto vierkante meters omvatten buitengebieden zoals aangelegde tuinen of parkeerplaatsen of gemeenschappelijke voorzieningen indien het project zich in een appartementencomplex bevindt. Interne bruto vierkante meters verwijzen naar gebieden zoals liften of openbare trappen.

Gross omvat de ondersteunende kolommen en de onbruikbare regio's omdat dit de totale grootte van de bouwplaats is.

Netto vierkante meter is de hoeveelheid ruimte in een huis die fysiek kan worden gebruikt. Dit kan verder worden gedefinieerd door externe netto vierkante meter zoals balkons en terrassen of interieur netto vierkante meters wat verwijst naar de bruikbare ruimte van binnenkamers.

Helaas is er in Turkije geen vaste norm voor het adverteren van vastgoed en potentiële kopers zien een drastisch verschil als het gaat om de grootte van vastgoed. Dit verschil ontstaat omdat sommige agenten netto m2 gebruiken en anderen bruto m2 gebruiken.'

Alvorens een vastgoed te kopen, moet alles in detail worden onderzocht.

Waarom is het Belangrijk?

Als u eigendommen op het internet of in brochures vergelijkt dan zal u vaststellen dat er soms wordt geadverteerd in bruto waarden en soms in netto waarden. Dat heeft tot gevolg dat het grotere vastgoed misschien een koopje lijkt, terwijl het in realiteit te duur is volgens de huidige marktwaarde.

Bovendien kan het gebeuren dat als het vastgoed wordt geadverteerd in bruto m2, er slechts drie vierden van die ruimte netto daadwerkelijk bruikbaar is, zodat het huis dat op papier ruim lijkt, in realiteit dus een stuk kleiner uitvalt.

Gelukkig verkopen de meeste hardwarewinkels tegenwoordig laser meetsinstrumenten die al het harde werk voor u doen en kan men direct de nettoafmetingen berekenen wat toch het meest cruciale aspect is. Het landregistratiekantoor/kadaster kan de totale bruto vierkante meters van een private villa of van een appartementencomplex steeds bevestigen.

Als de woning, villa of het appartement 'off plan' wordt gerealisserd  of de bouw ervan in verschillende fasen gebeurt, vraag dan om de plattegronden en om de aangegeven hoeveelheid bruto- en nettoruimtes die in het contract moeten worden opgenomen, welke dan daarna moeten worden gelegaliseerd.

Als u meer vragen over dit onderwerp heeft, neem dan contact op met een van onze ervaren commerciële vertegenwoordigers via het nummer +90 242 324 54 94. Zij zullen u graag de gewenste antwoorden verstrekken.

Immo Nieuws4.7.2020
Auto kopen in Turkije en reizen naar Turkije
16.6.2020
Internationale Vluchten Begint naar Turkije
19.5.2020
Turkije kondigt het COVID-19 normalisatie plan aan
25.4.2020
Hoe vecht Turkije tegen COVID-19?
21.3.2020
Covid-19 en de Effecten Ervan op de Turkse Vastgoedmarkt
2.3.2020
Wintervakantie van een Week in Antalya
28.1.2020
GİGDER - Internationale Promotieorganisatie voor Onroerend goed Opgericht
1.1.2020
Een Nieuwe Reglementering: Energie Prestatie Certificaat Vereiste
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP