Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Kosten van Levensonderhoud in Turkije

20.3.2018

De kosten van levensonderhoud in Turkije zijn een drijvende factor die expats helpt beslissen of.Ongetwijfeld zijn de kosten van levensonderhoud in Turkije een stimulerende factor die expats helpt bepalen of ze hier permanent moeten verhuizen. Het eeuwenoude gezegde dat geld de wereld rond maakt is zeker waar als het gaat om onze levensstijl keuzes, maar Turkije kan een verrassend goedkope plek zijn om te wonen.

Wat is het minimumloon in Turkije?

Het minimumloon is 1780 lire per maand met de werkgever die alle gezondheidszorg betaalt en pensioenstempels bekend als Sociale Zekerheidsinstelling (SGK). Een persoon met een huur te betalen, zou een zeer eenvoudige levensstijl voor dit bedrag.

Regionale Verschillen in de Kosten van Levensonderhoud

Zoals met overal anders in de wereld, leven in een stad oploopt hogere kosten. In Turkije, de duurste plek om te wonen is Istanbul, een drukke centrum van business, financiën, toerisme en economie. Evenals de hogere huren, algemene dagelijkse kosten zoals transport, voedsel, de winkels en het uitgaansleven zijn duurder. Een familie die geen huur hoeft te betalen of een hypotheek kan een goede levensstijl voor ongeveer 5000 lire per maand.

Aan de kust van de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee dalen de kosten van levensonderhoud dramatisch. In vergelijking met populaire expatbestemmingen zoals Fethiye, is het ongeveer 20% duurder om in Istanbul te wonen. Een expat-echtpaar dat vastgoed bezit in Fethiye kan genieten van een lifestyle van middenklasse voor gemiddeld 3000 lire per maand.

Wisselkoersen en Hoogrentende Spaarrekeningen

Momenteel zijn vele expats die een pensioen ontvangt uit hun eigen land genieten van een luxe levensstijl dankzij een uitstekende wisselkoers tussen de nieuwe turkse lire en een andere valuta zoals het britse pond, de euro en de Amerikaanse dollar.

Als u een pensioen of maandelijks inkomen in een vreemde valuta ontvangt en beslist of u het zich kunt veroorloven om in Turkije te wonen, denk er dan aan om de fluctuerende wisselkoersen mee te tellen.

Veel expats plaatsen hun kapitaal ook op spaarrekeningen met een hoge rente en leven van de rente die ze maandelijks onttrekken. Dit is een voordelige manier om de kosten van levensonderhoud te financieren voor iedereen met een omvangrijk vermogen tussen 8 en 10%.

Laten we wat cijfers maken om uit te zoeken wat duur is en wat goedkoop is in Turkije.

De kosten van levensonderhoud in Turkije zijn een drijvende factor die expats helpt beslissen of.

Verdeling van de Kosten van Levensonderhoud in Turkije

Rijden en Voertuigonderhoud

Hoewel de benzinekosten niet zo hoog zijn als die van Europese landen als Griekenland of Portugal, is het nog steeds het dubbele van dat van de VS en Rusland. Om deze reden rijden veel Turken met dieselauto's die lagere kosten met zich meebrengen. Autobezitters moeten ook ongeveer 3000 lire jaar braakleggen voor uitgaven zoals APK, verzekering en reparaties.

Gezondheidszorg en Residency

U hebt een verblijfsvergunning nodig om langer dan 90 dagen in Turkije te verblijven en als u jonger bent dan 65 jaar, heeft u ook verplichte gezondheidszorg nodig. Een paar dat een verblijfsvergunning voor een jaar koopt en kiest voor het door de staat beheerde SGK-programma voor buitenlanders, zou ongeveer 7000 lire per jaar moeten meenemen.

Huishoudens Rekeningen

Dit is waar de kosten van levensonderhoud in Turkije er rooskleurig uitzien omdat het huishouden bijzonder goedkoop is. U hoeft geen televisielicentie te kopen en in specifieke gebieden buiten Istanbul en grote steden kan de huurprijs dalen tot 700 lire per maand.

In de meeste huizen wordt gas ook gekocht in flessen van lokale winkels, en een grote fles met een gemiddelde van 100 lire kan wel een jaar meegaan. (Na geschatte citaten zijn gemiddelde prijzen.)

Elektrisch: 150 lire per maand, maar dit kan drastisch worden verminderd door het gebruik van airconditioning te beperken.

Water en Riolering: 40 lire per maand

Gemeenschappelijk Onderhoud: 100 tot 500 lire per maand, afhankelijk van de aangeboden faciliteiten.

Gemeentebelasting: 200 lire per jaar, afhankelijk van houders van de eigendomsbewijzen en de prijsklasse van uw vastgoed.

Verzekering: Deprem verzekering in Turkije is verplicht. Variërend van 200 tot 400 lire, de kosten zijn afhankelijk van waar u vastgoed koopt en hoe groot het is. De dekking van brand, diefstal en schade is optioneel en de kosten variëren van leverancier tot leverancier.

Telefoon, Internet en Satelliet-TV: Er is een prijzenoorlog tussen de Turkse telecommunicatie- en entertainmentbedrijven, wat betekent dat er een paar geweldige deals voor het grijpen zijn. Turk Telekom biedt bijvoorbeeld onbeperkt internet, telefoongesprekken en tv-satellietpakketten met Engelse en Turkse kanalen, allemaal voor slechts 71 lire per maand.

Verder lezen: Als u nog geen vastgoed in Turkije hebt gekocht, zal dit artikel over de kosten en extra kosten u helpen. Als alternatief, als u vragen heeft over wonen in Turkije, neem dan contact op met onze verkoopvertegenwoordigers, die u graag helpen.

Bovenstaande cijfers worden jaarlijks door een moderator bijgewerkt. Laatste update: 20.03.2018

Immo Nieuws12.12.2018
In Aanbouw Onroerend Goed zijn nu Beschikbaar voor Turks Staatsburgerschap door Investering
1.12.2018
Het Digitale Tijdperk Van de Eigendomsakte Begint in Turkije
12.11.2018
Waarom Luxe Onroerend Goed Internationale Kopers Aantrekt in Kalkan
29.10.2018
'S Werelds Grootste Luchthaven; Int. Luchthaven Istanbul Geopend
1.10.2018
Ons Kantoor in Spanje is Geopend voor Zaken
24.9.2018
Trabzon Homes Kondigd de Opening aan van Eigen Trabzon Homes Website
19.9.2018
Vereenvoudigde regelgeving op weg naar Turks staatsburgerschap
8.8.2018
Tekce Overseas SA Nieuw Lid van de Turkse en Spaanse Kamer van Koophandel
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP
Werken Bij Ons? Welkom!