Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Kosten van Levensonderhoud in Turkije

20.03.2018

De kosten van levensonderhoud in Turkije zijn een drijvende factor die expats helpt beslissen of.Ongetwijfeld zijn de kosten van levensonderhoud in Turkije een stimulerende factor die expats helpt te bepalen of ze hier permanent willen leven of niet. Het eeuwenoude gezegde dat geld de wereld rond maakt is zeker waar als het gaat om onze levensstijl keuzes; Turkije kan een verrassend goedkope plek zijn om te wonen.

Wat is het minimumloon in Turkije?

Het minimumloon bedraagt 2324 lire per maand met de werkgever die die gezondheids- en pensioenpremies betaalt aan de Sociale Zekerheidsinstelling (bekend onder de afkorting SGK). Een persoon die nog huur moet betalen, kan maar eenvoudig leven van dit bedrag.

Regionale Verschillen in de Kosten van Levensonderhoud

Zoals overal in de wereld, betekent  een leven in de stad hogere kosten. In Turkije vormt Istanbul de duurste plek om te wonen, het drukke centrum van business, financiën, toerisme en economie. Hogere huurprijzen, algemene dagelijkse kosten zoals transport, voedsel, boodschappen en ook het uitgaansleven zijn duurder. Een familie die geen huur hoeft te betalen of een hypotheek heeft af te lossen, kan een goede levensstijl aanhouden voor ongeveer 6845 lira per maand.

Aan de kust van de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee dalen de kosten van levensonderhoud aanzienlijk. In vergelijking met populaire expatbestemmingen zoals Fethiye, is het ongeveer 20% duurder om in Istanbul te wonen. Een expat-echtpaar dat vastgoed bezit in Fethiye kan genieten van een middenklasse levensstijl voor gemiddeld 3000 lira per maand.

Wisselkoersen en Hoge Rente Spaarrekeningen

Momenteel zijn vele expats die een pensioen ontvangen uit hun eigen land in staat om te genieten van een luxe levensstijl dankzij de uitstekende wisselkoers tussen de turkse lira en de andere valuta zoals het britse pond, de euro en de Amerikaanse dollar.

Als u een pensioen of maandelijks inkomen in een vreemde valuta ontvangt en beslist om in Turkije te wonen, denk er dan aan om de voordelen van de fluctuerende wisselkoersen mee te rekenen.

Veel expats plaatsen hun kapitaal tevens op spaarrekeningen met een hoge rente en leven van de rente die ze maandelijks ontvangen. Dit is een voordelige manier om de kosten van levensonderhoud te financieren voor iedereen met een omvangrijk vermogen tussen 8 en 10%.

Laten we wat cijfers bekijken om uit te zoeken wat duur en wat goedkoop is in Turkije.

De kosten van levensonderhoud in Turkije zijn een drijvende factor die expats helpt beslissen of.

Verdeling van de Kosten van Levensonderhoud in Turkije

Rijden en Voertuigonderhoud

Hoewel de benzinekosten niet zo hoog zijn als die van Europese landen als Griekenland of Portugal, bedraagt het nog steeds het dubbele van de prijs in de VS en Rusland. Om deze reden rijden veel Turken met dieselauto's die lagere kosten met zich meebrengen. Autobezitters moeten ook ongeveer 5000 lira jaar opzij leggen voor uitgaven zoals APK, verzekering en reparaties.

Gezondheidszorg en Verblijfsvergunning

U hebt een verblijfsvergunning nodig om langer dan 90 dagen in Turkije te verblijven en als u jonger bent dan 65 jaar, heeft u ook verplichte verzerkering gezondheidszorgen nodig. Een echtpaar dat een verblijfsvergunning voor een jaar koopt en kiest voor het door de staat beheerde SGK-programma voor buitenlanders, zou hiervoor ongeveer 7000 lira per jaar moeten uitgeven.

Huishoudelijke Rekeningen

In specifieke gebieden, uitgezonderd Istanbul en de grote steden, kan de huurprijs dalen tot 700 lira per maand.

U hoeft geen televisielicentie te betalen.

In de meeste huizen wordt met gas gekookt, gekocht in flessen van lokale verstrekkers. Een grote fles met een gemiddelde van 120 lire kan wel een half jaar meegaan (dit zijn gemiddelde prijzen.)

Elektrisch: gemiddeld 250 lira per maand, maar dit kan worden verminderd door het gebruik van airconditioning te beperken.

Water en Riolering: gemiddeld 40 lira per maand

Gemeenschappelijk onderhoudskosten: 100 tot 500 lira per maand, afhankelijk van de aangeboden faciliteiten in het wooncomplex

Gemeentebelasting: 200 lira per jaar, afhankelijk van houders van de eigendomsbewijzen en de prijsklasse van uw vastgoed.

Verzekering: Aardbevingverzekering is in Turkije verplicht. Variërend van 150 tot 250 lira, de kosten zijn afhankelijk van waar u vastgoed koopt en de grootte ervan. De dekking van brand, diefstal en schade is optioneel en de kosten variëren van leverancier tot leverancier.

Telefoon, Internet en Satelliet-TV: Er is een prijzenoorlog tussen de Turkse telecommunicatie- en entertainmentbedrijven, wat betekent dat er een paar geweldige deals voor het grijpen zijn. Turk Telekom biedt bijvoorbeeld onbeperkt internet, telefoongesprekken en tv-satellietpakketten met Engelse en Turkse kanalen, allemaal voor slechts 130 lira per maand.

Verder lezen: Als u nog geen vastgoed in Turkije hebt gekocht, zal dit artikel over de kosten en extra kosten u helpen. Indien u vragen heeft over wonen in Turkije, neem dan contact op met onze commerciële vertegenwoordigers, die u graag te woord staan

Bovenstaande cijfers worden jaarlijks door een moderator bijgewerkt. Laatste update: 14.01.2020

Immo Nieuws13.04.2021
Frauduleuze methoden van Turks staatsburgerschap worden opgespoord
1.04.2021
Nieuwe Generatie Winstgevende Vastgoedinvesteringen: UNIVA Studentenhuisvesting
3.03.2021
Spain Homes is nu online met zijn vernieuwde gezicht!
16.02.2021
Buitenlandse investeerders willen hun vastgoed in Turkije houden!
4.02.2021
Bitcoin piekte, winst gerealiseerd in onroerend goed
28.12.2020
De vastgoed koopsgids: Istanbul in 6 talen is gelanceerd
11.11.2020
Het Covid-19-Vaccin is Klaar met de Bijdrage van Turkse Wetenschappers in Duitsland
19.09.2020
U kunt een woning kopen met cryptovaluta met slechts één klik
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP