Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Werken en het Vinden Baan in Turkije als Buitenlander

21.6.2018

In het laatste decennium, draconische en verouderde wetten over het werken in Turkije als buitenlander zijn ten goede veranderd. Vóór de eeuwwisseling werkten veel buitenlanders illegaal in het land en de resultaten waren rampzalig. Ze hadden geen dekking van de gezondheidszorg en werden vaak overwerkt en opgelicht uit van het loon.

Dankbaar, die dagen zijn voorbij en buitenlanders die in Turkije willen wonen en werken, hebben nu meer opties.

Werken in Turkije als Buitenlander: Banen Die Je Kunt Doen

Buitenlanders komen in aanmerking om in veel bedrijfssectoren te werken, maar er zijn een paar uitzonderingen. Beveiliging en douanewerk zijn verboden, net als de maritieme industrie. U kunt niet werken in medische of juridische sectoren, zoals verpleegkunde, tandheelkunde, diergeneeskunde en farmaceutica. Het is u ook verboden om in de notaris en in de praktijk te werken.

Sommige buitenlanders willen gidsen zijn, maar het werk duurt een aantal jaren van training en vereist dat werknemers examens afleggen om hun kwalificaties te behalen. Echter, seizoensgebonden banen alsof je een vakantie rep of hotel entertainment personeel zijn open voor buitenlanders.

Een andere populaire keuze is om Engels te leren. Je hebt een TESOL (Leraren Engels van Sprekers van Andere Talen) kwalificatie nodig hebben, en je lessen zorgvuldig te plannen, maar veel leraren zeggen dat het ongelooflijk lonend is en dat accommodatie vaak wordt meegenomen.

Afgezien van dat, sommige buitenlanders werken voor internationale bedrijven met kantoren in grote steden. Als u een ervaren handel hebben, uw kansen op het verkrijgen van een goed betaalde baan hoger zijn.

Werken en het Vinden Baan in Turkije als Buitenlander

Werkver Gunningen voor Buitenlanders

Het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid heeft in de afgelopen twee jaar 104.915 werkvergunningaanvragen goedgekeurd. Veel applicaties zijn gemaakt in Istanbul, de belangrijkste en drukste stad van Turkije.

Als u eenmaal een baan hebt gevonden, kunnen u en uw werkgever een werkvergunning aanvragen. Er zijn drie soorten. Werknemers in loondienst komen in aanmerking voor een definitieve of onbepaalde termijnvergunning en moeten een verblijfsvergunning hebben, minstens 60 dagen geldigheid op hun paspoort en een wettelijk contract met de werkgever.

De werkgever vult alle benodigde aanvraagformulieren in en verzamelt ondersteunende documenten voordat deze naar het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid worden gestuurd. Mensen die buiten Turkije wonen, kunnen zich aanmelden bij het consulaat in hun thuisland.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u aan de slag. De werkgever is verantwoordelijk voor het regelen van sociale zekerheid en belastingbetalingen. De vergunning is bedrijfsspecifiek, dus als u op enig moment uw baan opzegt, wordt deze ongeldig. (Meer informatie over werkvergunningen.)

Zelf In dienst Werkvergunningen

Als u minstens vijf jaar in Turkije heeft gewoond, kunnen zelfstandigen ook een zelfstandige vergunning aanvragen. Om goedgekeurd te worden, je nodig hebt om een business plan in te dienen en ook laten zien hoe je ondernemer het werk van de Turkse economie ten goede zal komen.

Als alternatief, in 2017, een wijziging van de Internationale Arbeidskrachtwet introduceerde het Turquoise Systeem voor hoogopgeleide werknemers. Het punt systeem is enorm voordelig omdat de houder worden afgegeven met een onbepaalde vergunningen. (Lees hier meer over het turquoise systeem.)

Notitie: Er zijn veel uitzonderingen op regels over werken in Turkije als buitenlander en de wetten worden voortdurend bijgewerkt, dus zoek altijd naar het actuele advies van het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid. Houd er ook rekening mee dat iedereen die illegaal werkt, een boete krijgt en in sommige gevallen wordt gedeporteerd als hij wordt betrapt.

Meer Informatie over Turks Levensstijlen

Wat is de Kosten van Levensonderhoud in Turkije?: De kosten van een comfortabele Turkse levensstijl doorbreken.
Onderwijs: We nemen een kijkje op internationale scholen en hoe u ervoor zorgen dat uw kind krijgt een goede opleiding
Een woning kopen in Turkije: Advies en tips over locatie, makelaar en het beheren van de financiën.

* Als je in Turkije wilt werken, je kan gelden voor Antalya Homes.

Immo Nieuws16.2.2019
Een Russische vrouwelijke kandidate in de running voor het Burgemeesterschap in Alanya
31.1.2019
Ontvangst Turkse Staatsburgerschap 30 dagen via Investering
15.1.2019
Investeren in Commercieel Vastgoed in Turkije: Gids, Hoe-te-doen en Advies
12.12.2018
In Aanbouw Onroerend Goed zijn nu Beschikbaar voor Turks Staatsburgerschap door Investering
1.12.2018
Het Digitale Tijdperk Van de Eigendomsakte Begint in Turkije
12.11.2018
Waarom Luxe Onroerend Goed Internationale Kopers Aantrekt in Kalkan
29.10.2018
'S Werelds Grootste Luchthaven; Int. Luchthaven Istanbul Geopend
1.10.2018
Ons Kantoor in Spanje is Geopend voor Zaken
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP
Werken Bij Ons? Welkom!