Mobiel +90 532 212 45 90

Bel ons direkt : +90 242 324 54 94

Mijn Favorieten ( 0 )
Bekijk mijn favorieten!

Werken en het Vinden van een Baan in Turkije als Buitenlander

21.6.2018

Werkmogelijkheden voor Buitenlanders in Turkije

Vraag: Ik ben een buitenlander, kan ik in Turkije werken?

Antwoord: Ja, dat kan u zeker, en velen doen dit ook – dit blijkt uit het feit dat er dit jaar in Turkije voor meer dan 100.000 buitenlanders een aanvraag tot werkvergunning werd gedaan. Met de recente overheidsinitiatieven tot de vereenvoudiging van de procedure voor het bekomen van een werkvergunning, is het nu het ideale moment om een aanvraag in te dienen!

Dat is geweldig nieuws, dus waar vind ik werk in Turkije?

Er is werk beschikbaar in Turkije indien uw kwalificaties overeenkomen met de geadverteerde vacature. Voor het merendeel van de aangeboden vacatures bestaat er vanuit de behoefte van de werkgever wel een bepaalde voorkennis van de lokale taal, het Turks. Er zijn echter sectoren in de lokale economie die regelmatig vacatures aanbieden waarbij kennis van de Turkse taal niet nodig is. Hoewel een beetje kennis van de Turkse taal steeds een voordeel is, vereisen de volgende functies over het algemeen weinig tot geen kennis van het Turks.

Engels Sprekende Kinderopas

Er is steeds veel vraag naar Engelssprekende kindermeisjes – en vooral naar gekwalificeerd onderwijzend personeel - die uitermate geschikt zijn voor een baan in het onderwijs. De mogelijkheden zijn nog steeds talrijk ook indien u momenteel nog geen gekwalificeerde leraar bent. Personen oorspronkelijk afkomstig uit Engelstalige landen, bekleden vaak een baan als leraar bij openbare en/of particuliere scholen. Bovendien zijn er in Turkije vacatures voor Engelssprekende buitenlanders die privé lessen willen geven, meer specifiek het Engels als tweede taal (ESL). Het helpen van studenten om zich voor te bereiden op ESL examens en cursuswerk in het algemeen, is een populaire weg naar een reguliere baan als Engelssprekende buitenlander in Turkije.

In Turkije zijn Engelssprekende kindermeisjes vooral gegeerd omdat de ouders hun kinderen reeds vroeg in hun leven met de Engelse taal in kontakt willen brengen. De aangeboden vergoedingen voor kindermeisjes bestaan uit een salaris plus een in-woon regeling, inclusief accommodatie en maaltijden. Vaak dienen ze enkel op bepaalde tijden te werken, meestal voor en na schooltijd.

Arbeidskansen in Turkije voor Meertalige Buitenlanders

Ik spreek Engels en verschillende andere talen - kan ik werk vinden in Turkije?

Banen in het Toerisme in Turkije voor Buitenlanders

Werken Bij Ons? Welkom

De Turkse toeristische sector vormt, naast het onderwijs en de kinderopvang, een actieve werkgever voor buitenlandse medewerkers, met name voor meertalige sprekers. Hoe meer talen u kent, hoe waardevoller uw kwalificaties zijn voor de werkgever en hoe groter uw kansen zijn op een baan. In de toeristische sector is er steeds veel vraag naar meertalig personeel met name naar kandidaten die vloeiend Russisch, Arabisch, Duits, Nederlands en Engels spreken.

Internationale organisaties in Turkije

Turkije staat bekend om zijn humanitaire inspanningen en diverse internationale humanitaire organisaties die werkzaam zijn in Turkije. Internationale humanitaire organisaties hebben vaak vacatures voor meertalige kandidaten.

Aanwerving: Makelaars in Turkije

Toonaangevende makelaars met een internationaal klantenbestand zijn actieve werkgevers van buitenlanders die meerdere talen spreken. Regelmatig beschikken Turkse makelaars over openstaande vacatures voor bekwaam meertalig personeel.

Quota's en Beroep Exclusiviteit

In een poging om de belangen van de nationale werknemers te beschermen, voert Turkije een quotasysteem in voor buitenlandse werknemers: één buitenlandse werknemer per vijf Turkse werknemers wordt er toegelaten in een bedrijf. Bovendien zijn er bepaalde beroepen uitsluitend voorbehouden aan Turkse onderdanen, zoals : advocaten, notaris, douane- en immigratie medewerkers, verplegend personeel, dierenartsen en apothekers.

Werkvergunningen

Buitenlanders kunnen voor zichzelf geen werkvergunning aanvragen; de aanvraag moet steeds door de werkgever of zijn adviesbureau gedaan worden. Als u zich in het buitenland bevindt, kunt u uw werkvergunning in uw eigen land aanvragen via het lokale Turkse consulaat. Als u reeds in Turkije bent, vraagt uw werkgever uw werkvisum op uw naam aan. Uw werkgever heeft de volgende documenten nodig: uw paspoort (met een minimale geldigheidsduur van zes maanden), uw kwalificaties (diploma, certificaten, enz.), vier biometrische pasfoto's, het ingevulde werkvergunning aanvraagformulier. Uw werkgever is verplicht om een brief ter bevestiging van uw dienstbetrekking in te dienen bij het Turkse Ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid.

Werken en het Vinden Baan in Turkije als Buitenlander

Werkvergunningen voor Ondernemers en Investeerders

Voor de zelfstandigen biedt Turkije jaarlijkse werkvergunningen aan om u alzo toe te laten uw zakelijke mogelijkheden te verkennen, onderzoek te doen, beurzen bij te wonen, en om een bedrijf op te richten. Indien u een investeerder bent, biedt Turkije het staatsburgerschap aan indien u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

1. Investeer minimaal vijfhonderdduizend Amerikaanse dollars (500.000 USD) voor een minimale looptijd van drie (3) jaar onder vorm van een vaste belegging in een lokale Turkse bank, overheidsobligaties of in Turkse vastgoed beleggings trusts (REIT's).

2. Koop onroerend goed voor niet minder dan tweehonderdvijftigduizend Amerikaanse dollar (250.000 USD) en laat in het daartoe bestemde register stipuleren dat u het vastgoed gedurende minimaal drie (3) jaar niet zult verkopen. De bron van de investeringsfondsen moet door uzelf gefinancierd en volledig volstort zijn (geen bankfinanciering of krediet wordt toegestaan voor deze categorie van vergunning).

3. Creëer werkgelegenheid voor minimum vijftig (50) Turkse werknemers, en u dient te voozien in de sociale zekerheid voor al deze werknemers en het onderhoud van het bedrijf, én de werknemers én de sociale zekerheidsbetalingen te garanderen voor minimum drie (3) jaar. Uw werkvergunning garandeert u sociale zekerheid en gezondheidszorgen. De sociale zekerheid van de Turkse Staat heet Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) waardoor alle inwoners gedekt zijn, tenzij u geniet van een dekking vanuit het buitenland of over een lokale particuliere ziektekostenverzekering beschikt. Als werknemer heeft u recht op gezondheidszorgen verstrekt in door staatszienhuizen en -klinieken vallende onder het Turkse sociale zekerheidsstelsel. Deze dekking omvat de meeste elementaire gezondheidszorgen zoals huisartsenonderzoeken, geneesmiddelen, radiologische en labotesten, operaties, tandheelkundige behandelingen en zwangerschapscontroles. De maandelijkse sociale zekerheidsuitkeringen zijn gekoppeld aan het bruto minimumloon. Om een ziektekostenverzekering aan te vragen, heeft u een volledig medisch rapport nodig verstrekt door een staatsziekenhuis, uw werk- en/of verblijfsvergunning, uw paspoort en een vertaalde en notariële kopie van uw huwelijkcertificaat (indien u zich als koppel wilt aansluiten). Om uw kinderen toe te voegen zijn bovendien de vertaalde (en soms gelegaliseerde) geboorteakten nodig.

Turquoise Kaart Programma

Een recent nieuw overheidsimmigratie-initiatief vormt de lancering van het Turquoise kaart programma dat residentie toekent aan aanvragers die voldoen aan een van de volgende categorieën:

• Hoogopgeleide en beroepen die in Turkije vereist en gegeeerd zijn
• Wetenschappers of onderzoekers
• Investeerders
• Succesvolle en gevestigde sportatleten, artiesten of entertainers
• Een bijdrage aan de bevordering van Turkije en zijn cultuur

De familieleden van de succesvolle aanvrager zullen tevens van dezelfde voordelen van het Turquoise Kaart Programma kunnen genieten.

Meer Informatie over Turkse Levensstijlen

Wat zijn de Kosten van Levensonderhoud in Turkije?: De kosten van een comfortabele Turkse levensstijl doorbreken.
Onderwijs: We nemen een kijkje op internationale scholen en hoe uw kind een goede opleiding krijgt
Een woning kopen in Turkije: Advies en tips over locatie, makelaar en het beheren van de financiën.

Immo Nieuws11.8.2020
Ontdek dat het eerste nummer van Turkish Realty is gepubliceerd!
27.7.2020
Beste plaatsen om een ​​vakantiehuis te kopen in de Middellandse Zee
16.7.2020
Het is het Juiste Moment om Vastgoed te Kopen in Turkije
14.7.2020
Nieuwe Voorkeuren op de Turkse Vastgoedmarkt na Covid-19
4.7.2020
Auto kopen in Turkije en reizen naar Turkije
26.6.2020
Van Antalya Homes Emlak AŞ tot Tekçe Overseas Gayrimenkul AŞ
16.6.2020
Internationale Vluchten Begint naar Turkije
19.5.2020
Turkije kondigt het COVID-19 normalisatie plan aan
LEES ALLE NIEUWS
GA NAAR
TOP